Les hvordan du med et enkelt grep kan du øke din andel av banansalget og samtidig redusere svinnet! Nordmenn er et bananelskende folk, og vi er faktisk så glade i bananer at hver nordmann, ifølge Opplysningskontoret for Frukt og Grønt, spiser ca. 17 kg. bananer i året! Samtidig kastes tonnevis med bananer i butikkene hvert år på grunn av blant annet klem- og støtskader, ofte som følge av at bananene stables oppå hverandre i fruktdisken.

Se hvordan vårt banantre kan øke din andel av banansalget og samtidig redusere svinnet!

Øk omsetningen Banantre med topp

Stativet, som er utviklet av Smart Supply og spesialtilpasset bananer, er et blikkfang i butikken som lett legges merke til av kundene. Banantreet er mobilt, etterfylles enkelt og kan plasseres på strategiske punkter i butikken, som for eksempel i kassaområdet. En del av salgsveksten kommer fra at man får løftet bananene opp i hodehøyde og dermed direkte i synsfeltet til kundene.

Reduserer svinn

Med praktiske "greiner» hvor man henger bananklasene, fremfor å legge de oppå hverandre, reduseres klem- og støtskader på bananene. Slik får man også fri lufttilførsel rundt produktet som igjen øker holdbarheten.

Om man legger bananene i en disk, blir det ofte blir det liggende igjen enslige bananer, og stadig flere butikker gjør gode og kreative tiltak for at også disse skal bli kjøpt, men med banantreets «greiner» vil det være mer sannsynlig at kunden kjøper en hel klase, da de ikke får hengt fra seg en enslig banan. Ved bruk av banantreet har butikker opplevd en kraftig reduksjon i svinnet.

Spar plass

På hvert banantre er det plass til 5 eller 3 standard bananesker, avhengig av om man har et stort eller lite banantre. Dette tilsvarer plassen til 1-2 helpaller i butikken om man fyller bananer i disk eller på skråbord, og ved å henge bananene opp i banantreet, frigjør man gulvplass og får ekstra plass i butikken til å selge andre produkter.

I tillegg til å øke omsetningen og redusere svinnet, er dette en utradisjonell og morsom måte å eksponere bananer på, og treet tiltrekker seg definitivt kundenes oppmerksomhet!